Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Το 29% των Ιταλών δεν έχει πάει ποτέ στο Κολοσσαίο

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Vilfredo Pareto το 19% των ερωτηθέντων απάντησε πως μόνο μια φορά έχει πάει στο Κολοσσαίο ενώ το 33% υποστηρίζει πως έχει ικανοποιητικές γνώσεις πάνω στην ιστορία της Ιταλίας.
Το 13% δήλωσε πως έχει πολύ καλές πάνω στην ιστορία της γειτονικής χώρας σε αντίθεση με το 29% το οποίο ομολογεί πως έχει πλήρη άγνοια ενώ το υπόλοιπο 25% απάντησε πως γνωρίζει μόνον κάποια ιστορικά στοιχεία.
Όσοι απάντησαν πως είναι καλοί γνώστες στην ιστορία της χώρας τους κλήθηκαν να απαντήσουν σε 5 ερωτήσεις. Στο ερώτημα, ποιο είναι το έργο του Καραβάτζιο που φιλοξενείται στην εκκλησία Σαν Λουίτζι ντέι Φραντσέζι το 40% του δείγματος απάντησε λάθος πως πρόκειται για την Πιετά, του Μιχαήλ Αγγέλου.
Επιπλέον, το 70% υποστήριξε πως πρέπει έξω από τα ιστορικά μνημεία να τοποθετηθούν πίνακες με αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε έκθεμα.
Ύστερα από τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης αναλυτές έδωσαν τη δική τους εξήγηση για ποιον λόγο αρκετοί Ιταλοί δεν έχουν επισκεφτεί το Κολοσσαίο. Συγκεκριμένα, το συνδικάτο Ugl μίλησε έριξε τις ευθύνες στην κακή υποδοχή των επισκεπτών, με ουρές στην είσοδο να ξεπερνούν τη μία ώρα και τις βρώμικες τουαλέτες.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε χρόνο οι επισκέπτες του πασίγνωστου αυτού μνημείου ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια και οι εισπράξεις, για τα δημόσια ταμεία, τα τριάντα δυο εκατομμύρια ευρώ, τα προβλήματα αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται πρωτεύουσας σημασίας, όπως ακριβώς και τα έργα αναστήλωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρενάτο Πέτρα, συνδικαλιστής του Ugl.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου