Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Πέθανε μωρό από αφυδάτωση μέσα σε αυτοκίνητο γιατί το ξέχασαν

Ένα βρέφος 11 μηνών πέθανε από αφυδάτωση στις 18 Ιουνίου κοντά στην πόλη Λουβέν, 30 χλμ. ανατολικά των Βρυξελλών, καθώς είχε ξεχαστεί για αρκετές ώρες από τον πατέρα του στο αυτοκίνητό τους, γράφει σήμερα η φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.
Ο πατέρας του παιδιού, μηχανικός στο επάγγελμα, πήγε στη δουλειά του ξεχνώντας να αφήσει την μικρούλα Μπριτ στο βρεφονηπιακό σταθμό. Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λουβέν επιβεβαίωσε σήμερα την πληροφορία αυτή.
Το κοριτσάκι έμεινε σχεδόν όλη την ημέρα στο αυτοκίνητο, ένα 4x4 με σκουρόχρωμα τζάμια, ενώ η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα έφθανε τους 21 βαθμούς Κελσίου στο κεντρικό Βέλγιο. Το παιδί πέθανε από τη «ζέστη και αφυδάτωση», σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η μητέρα ήταν αυτή που βρήκε το κοριτσάκι νεκρό. Η μητέρα συνήθιζε, πριν πάρει το παιδί της από το βρεφονηπιακό σταθμό, να παίρνει το παιδικό κάθισμα από το αυτοκίνητο του συζύγου της το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης της εργασίας του στη βιομηχανική ζώνη Haasrode.
Γύρω στις 17.00 η μητέρα ανακάλυψε το κοριτσάκι, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά οι διασώστες να το επαναφέρουν στη ζωή.
«Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο κάτω από το ήλιο, βράζει. Ο συνδυασμός μιας τέτοιας ζέστης και έλλειψης νερού είναι ολέθριος», εξηγεί ο γιατρός εκτάκτων περιστατικών Λικ Μποκούρ στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws.
Η εισαγγελία δεν προτίθεται να ασκήσει δίωξη σε βάρος των γονέων. «Δεν πρόκειται για κακοποίηση αλλά για ένα θλιβερό δυστύχημα», είπε ο αντιεισαγγελέας της Λουβέν, Φιλίπ Φοντέν.
Madata.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου