Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Οι γυναίκες γίνονται συνεχώς και πιο όμορφες

Η εξέλιξη και ο ανταγωνισμός ωθούν τις γυναίκες να γίνονται ολοένα και πιο όμορφες με το πέρασμα του χρόνου, ανοίγοντας έτσι την «ψαλίδα» ομορφιάς με τους άνδρες, όπως προκύπτει από έρευνα Φιλανδών επιστημόνων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με το πέρασμα των γενιών οι γυναίκες γίνονται σταθερά όλο και πιο ωραίες, στο πλαίσιο μιας «κούρας ομορφιάς», που αδιάκοπα λαμβάνει χώρα στο γυναικείο φύλο.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι όμορφες γυναίκες έχουν 16% περισσότερα παιδιά κατά μέσο όρο σε σχέση με τις λιγότερο εμφανίσιμες γυναίκες, ενώ τα πιο πολλά παιδιά των ομορφότερων γυναικών είναι κορίτσια.
Οι κόρες αυτές, όταν μεγαλώσουν, τείνουν να γίνονται επίσης ελκυστικές και έτσι να διαιωνίζουν -και σταδιακά να βελτιώνουν- το πρότυπο της ομορφιάς, διαπιστώνει η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας ταιριάζουν με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Σατόσι Καναζάβα, εξελικτικού ψυχολόγου της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου.
Ο Καναζάβα διαπίστωσε ότι οι όμορφοι γονείς είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες παρά αγόρια, στο πλαίσιο μιας εξελικτικής στρατηγικής που αθόρυβα έχει προγραμματιστεί πλέον μέσα στο ανθρώπινο DNA.
Ειδικότερα, οι πιο ελκυστικοί γονείς είναι 26% λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Όταν μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιδί, οι πιο όμορφοι γονείς είναι κατά 36% πιθανότερο να αποκτήσουν κορίτσι. Οι λιγότερο όμορφοι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με τον Κιναζάβα, η φυσική ομορφιά είναι ένα άκρως κληρονομήσιμο χαρακτηριστικό, που αυξάνει δυσανάλογα την αναπαραγωγική επιτυχία των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών. «Αν οι πιο ελκυστικοί γονείς έχουν πιο πολλές κόρες και αν η φυσική ομορφιά είναι κληρονομήσιμη, τότε λογικά προκύπτει ότι η μέση γυναίκα, με το πέρασμα πολλών γενιών, διαδοχικά γίνεται πιο ελκυστική σε σχέση με τον άνδρα», υπογραμμίζει.
Αντιθέτως, στους άνδρες, από εξελικτική άποψη, η ομορφιά δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με συνέπεια στο πέρασμα του χρόνου δεν μην αισθάνονται πραγματική βιολογική πίεση να γίνουν πιο όμορφοι.
Πάντως, σύμφωνα με τις ανωτέρω μελέτες, και τα δύο φύλα συμφωνούν πως οι γυναίκες είναι αισθητικά πιο ωραίες από τους άνδρες. Οι έρευνες επιβεβαιώνουν, άλλωστε, την κοινή αντίληψη ότι «η ομορφιά βρίσκεται στα γονίδια».EPT

2 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα...οι άντρες δηλαδή δε γίνονται???Πολύ φεμινιστικό το βρίσκω το άρθρο...:P:P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε, οχι...αλλα μπορει να ειστε απ την αρχη ωραιοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή