Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Οριστικό τέλος στα stage και στην μοριοδότηση

Τις προεκλογικές της θέσεις υποστηρίζει ότι κρατά η κυβέρνηση σχετικά με δεκάδες εργαζομένους στα προγράμματα μαθητείας stage.Με την ολοκλήρωση της διευρυμένης υπουργικής σύσκεψης υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από αποφάσεις, που επί της ουσίας θέτουν τέλος στα συγκεκριμένα προγράμματα, αφήνοντας στο έλεος της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.Ο κ. Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι:-καταργούνται τα stage στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, -δεν ανανεώνεται καμία σύμβαση, -δεν δίδεται μοριοδότηση, όπως προέβλεπε ο νόμος Παυλόπουλου, γι' αυτούς που είχαν ένα εύλογο χρονικό διάστημα εργασίας,-δεν πρόκειται να πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών, -στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύουν, αλλά με προϋποθέσεις ασφάλισης -κάτι που δεν ίσχυε έως τώρα- και με την μορφή μαθητείας, -η κυβέρνηση δεσμεύεται για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπου υπάρχουν οργανικά κενά, με ευθύνη του ΑΣΕΠ.Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με αυτή την απόφαση αφενός βάζει οριστικό τέλος σε ένα τεράστιο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ότι ταυτόχρονα δημιουργεί και μία νέα γενιά ανέργων, που πληρώνουν το τίμημα των κακών πολιτικών των περασμένων ετών.
Στον ιδιωτικό τομέα, τα stage θα θεωρούνται μαθητεία εφόσον υπάρχει ασφάλιση και χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια, ενώ όσα έγιναν μετά την προκήρυξη των εκλογών θεωρούνται παράνομα.
Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τον νόμο που ορίζει μοριοδότηση 50% σε όσους απασχολούνται για περισσότερους από 24 μήνες.
«Κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να καταφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο του», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Πάγκαλος, καθώς εργαζόμενοι στα stage έχουν εξαγγείλει προσφυγές στη Δικαιοσύνη και κινητοποιήσεις.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτήρισε τα stage «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ κατηγόρησε την ΝΔ λέγοντας πως «αντί να ζητήσουν συγνώμη... βγαίνουν και μιλάνε αυτοί που είχαν τους νέους σε ομηρία».Zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. καιρος ηταν να τα καταργησουν...
    και να τελειωσει η ρουσφετολογια
    αν ειναι δυνατον σε προγραμματα εκμαθησης να ειναι τα ιδια ατομα 2,3 και παραπανω χρονια!!! και το αλλοο 2 μερες πριν απο τις εκλογες να υπογραφονται 18μηνες συμβασεις
    αντε καιρος οι βολεμενοι να πανε σπιτια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή