Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

'Ελληνες: οι φτωχοί συγγενείς της Ευρώπης




Το 14% των κατοίκων, από ένα συνολικό ποσοστό της τάξης τού 20,1%, είναι μακροχρόνια φτωχοί, ενώ με τα εισοδήματα που διαθέτουν οι Ελληνες, στην περίπτωση που θα ζούσαν στη Δανία, η οποία δεν είναι πολύ πιο ακριβή από τη χώρα μας, το 40% θα ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαρισμό της ΓΣΕΕ που στόχο έχει να αναδείξει το θέμα και να εντοπίσει την έκταση των ανισοτήτων. Και αυτό ενόσω εντείνεται η οικονομική κρίση και η κυβέρνηση μοιάζει να αποχωρεί από δημόσιες πολιτικές ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νοικοκυριών (υποχρηματοδότηση παιδείας και υγείας, δημόσιες επενδύσεις, επιδόματα ανεργίας, συντάξεις κ.λπ.).


απο την ελευθεροτυπια

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όσα λέει το έχω δει και γω αυτό.Η απορία μου είναι...αφού είναι οι πιο φτωχοί της Ευρώπης πως γίνεται κάθε ΣΚ να την βγάζουν στα μπουζούκια και στις ταβέρνες????:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο TRELLOS ΚΑΘΕ Σ/ΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια η φτωχεια θελει καλοπερασει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή