Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Τα 10 μυστικά της σωστής κραιπάλης

Κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, όλοι υποκύπτουμε σε λίγη χαλαρότητα. Οι περισσότεροι μάλιστα δεν χάνουμε ευκαιρία να αναβάλουμε κάθε μορφή άσκησης, ενώ δεν παραλείπουμε ούτε ένα γεύμα, ούτε μία γλυκιά απόλαυση. Και βέβαια, όλοι μετανιώνουμε, εκεί κοντά στων Φώτων, όταν διαπιστώσουμε ότι έχουμε φορτωθεί 2-5 παραπανίσια κιλα από τη γιορτινή κραιπάλη.
Ωστόσο, ακόμα και η κραιπάλη έχει τα μυστικά της και δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις το 2009 για να προστατέψεις τη σιλουέτα σου. Κάνε σήμερα την αρχή και διατήρησου λεπτή σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, με τηβοηθεια των δέκα κανόνων του γιορτινού fitness.
1. Πριν βγεις, βάλε κάτι στο στόμα σου: είναι πολύ σημαντικό, πριν την έξοδό σου σε κάποιο φιλικό σπίτι, να έχεις γεμάτο στομάχι. Ειδικά στις γιορτές, που οι υποχρεώσεις αυξάνουν και όλο και κάποιος φίλος θα σας μαζέψει σπίτι για φαγητό, πήγαινε προετοιμασμένη. Αν είσαι χορτάτη, μειώνεις τις πιθανότητες να υποκύψεις στους γευστικούς πειρασμούς που θα αντιμετωπίσεις.
2. Διάλεξε σοφά τις τροφές που καταναλώνεις: είπαμε στις γιορτές συγχωρούνται κάποιες παρασπονδίες. Όμως μην το παρακάνεις. Επίλεξε να καταναλώσεις τροφές που θα βρεις μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών και όχι τρόφιμα που είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο.
3. Υπόθεση ομαδική: διοργάνωσε μερικές ομαδικές εξορμήσεις με τις κολλητές που θα σε κρατήσουν σε φόρμα, όπως οι βόλτες στα μαγαζιά αλλά και ο περίπατος στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα όπου θα θαυμάσετε τον πλούσιο στολισμό των γειτονικών σπιτιών.
4. Μην παραλείπεις γεύματα: παρόλο που πιστεύεις πως πρέπει να παραλείψεις κάποια γεύματα για να φας περισσότερο εκεί που είσαι καλεσμένη, η νοοτροπία αυτή θα σου φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Το να κρατάς το στομάχι σου άδειο καθ' όλη τη διαρκεια της ημέρας, θα φέρει τον οργανισμό σε κατάσταση ομηρίας και ό,τι καταναλώσεις το βράδυ, θα αποθηκευτεί ως λίπος σε μια προσπάθεια άμυνας του οργανισμού.
5. Γυμνάσου όπου μπορείς: άσκηση δεν σημαίνει μόνο να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο τακτικά. Χρησιμοποίησε διάφορες δραστηριότητες των γιορτών για να αθληθείς. Όπως για παράδειγμα η βόλτα και περιήγηση στο καινούργιο εμπορικό πολυκατάστημα μπορεί να γίνει με τα σκαλοπάτια και όχι χρησιμοποιώντας τις κυλιόμενες κλίμακες.
6. Διασκέδαση και γυμναστική: δύο αγαπημένες ασχολίες του χειμώνα και των Χριστουγέννων μπορούν να μεταβληθούν στον καλύτερο τρόπο άσκησης. Αν βρεθείς σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο ή σε ένα παγοδρόμιο, μην μείνεις απλός θεατής. Στα χιόνια μπορείς να ξεκινήσεις έναν απίστευτο χιονοπόλεμο γυμνάζονταν τόσο τα χερια όσο και τα κάτω άκρα. Στο παγοδρόμιο μπορείς να εξασκηθείς στο πατινάζ, αλλά πρόσεξε τα κατάγματα.
7. Μην βάζεις στόχους που δεν μπορείς να υλοποιήσεις: Το να πεις πως θα περάσεις την παραμονή των Χριστουγέννων στο γυμναστήριο ή το να υποσχεθείς πως δεν θα δοκιμάσεις ούτε ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό, είναι ουτοπικό. Βάλε ρεαλιστικούς στόχους και φρόντισε να τους τηρείς. Οι υπερβολές δεν θα βοηθήσουν και ίσως χαλάσεις και την γιορτινή σου την διάθεση.
8. Πρόσεξε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: γιορτές έρχονται και θα πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω. Μην το παρακάνεις. Απόφυγε τα κοκτέιλ και τα ποτά με ανθρακικό.
9. Πιες πολύ νερό: το νερό θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις καλύτερα την κραιπάλη της προηγούμενης νύχτας ή το πολύωρο ταξίδι μέχρι να φτάσεις στον χριστουγεννιάτικο προορισμό. Έπειτα, και πριν από κάθε γεύμα, μπορείς να πίνεις ένα ποτήρι νερό που θα σου κόψει τη όρεξη σε μεγάλο βαθμό.
10. Πρωινό ξύπνημα: επειδή η υπόλοιπη ημέρα μέσα στις γιορτές είναι γεμάτη με πολλές ασχολίες, είναι προτιμότερο να ασκηθείς νωρίς το πρωί. Αν τα πουσάπς και οι κοιλιακοί φαντάζουν ακατόρθωτοι, λίγο καλό και αναζωογονητικό σεξ θα κάνει τη δουλειά του , βοηθώντας στην καύση αρκετών θερμίδων.

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια με το μαλακο.
    Η διασκέδαση μπορεί να γινει μπουμεραγκ και αντι για ενα ευχάριστο ρεβεγιόν να βρεθούμε σε κανένα νοσοκομείο. Χτυπα ξυλο.
    Ωραιο αρθρακι Γιωτα.
    Αυτο ειναι για εκτυπωση και αναρτηση σε εμφανες σημειο του σπιτιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος Γιώτα μου....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρονια πολλα σ ολους και καλη χρονια να εχουμε με υγεια, αγαπη και πολλες ομορφες στιγμες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΦΙΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ
    ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2009 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά και καλά ευτυχισμένο το Νέο Έτος Καλά τα λες Γιώτα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χρόνια καλά γιώτα πάτα να δείς την καρτούλα σου
    http:/giota82.xroniapolla.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xρονια πολλα και καλα Ανεμε
    κι ευτυχισμενο το 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή