Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Οι γυναίκες με μεγάλο σαγόνι είναι πιο...άπιστες

Οι γυναίκες με μεγάλο πηγούνι, είναι πιο δραστήριες σεξουαλικά από εκείνες με μικρότερο πηγούνι, διαπιστώθηκε για πρώτη φορά από μία νέα επιστημονική έρευνα Αμερικανών και Καναδών ερευνητών. Είναι επίσης πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους, ενώ, από την άλλη, είναι λιγότερο ελκυστικές στους άνδρες που αναζητούν μια μόνιμη σύντροφο. Τα μεγάλα πηγούνια σε μια γυναίκα συχνά δημιουργούνται από το υψηλό επίπεδο της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνη, η οποία είναι επίσης παρούσα σε όλες τις γυναίκες σε μια ποικιλία ποσοτήτων. Η ορμόνη επίσης αυξάνει το επίπεδο σεξουαλικής αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας, μια τάση που συνήθως αποδίδεται συχνότερα στους άνδρες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Telegraph", οι ερευνητές, από τέσσερα αμερικανικά και καναδικά πανεπιστήμια, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, όταν ψάχνουν για μια μακρόχρονη σύντροφο, απορρίπτουν γυναίκες με ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως το μυτερό και μεγάλο σαγόνι, φοβούμενοι ότι θα τους απατήσουν. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η τάση ερμηνεύεται εξελικτικά με βάση την επιθυμία των ανδρών να έχουν μια γυναίκα που θα κάνει παιδιά μόνο μαζί τους.
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό ψυχολογικό περιοδικό "Personality and Individual Differences" (Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές), οι πληροφορίες για το ρίσκο της γυναικείας απιστίας - αιώνιος φόβος των ανδρών- εν δυνάμει μεταφέρονται και μέσα από το βαθμό αρρενωπότητας των γυναικείων προσώπων. Έτσι, ένας άνδρας, απλώς κοιτώντας το πρόσωπο μιας γυναίκας, ενστικτωδώς μπορεί να σχηματίσει μια αντίληψη για το πόσο "επικίνδυνη" μπορεί να είναι και συνεπώς πόσο κατάλληλη για μόνιμη σύντροφός του.
Ένα διάσημο παράδειγμα, λένε οι υποστηρικτές της θεωρίας, είναι η ηθοποιός του Χόλιγουντ Μεγκ Ράιαν, που έχει μεγάλο και μυτερό πηγούνι και η οποία απάτησε τον σύζυγό της Ντένις Κουέηντ με τον επίσης ηθοποιό Ράσελ Κρόου!
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου