Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Κλινική απεξάρτησης από το Internet

Ενας 19χρονος εθισμένος με το βιντεοπαιχνίδι World of Warcraft είναι ο πρώτος ασθενής που θα δεχτεί η πρώτη κλινική απεξάρτησης από το Διαδίκτυο, που άνοιξε τις πύλες της στις ΗΠΑ. Η κλινική βρίσκεται σε απόσταση μόλις είκοσι χιλιομέτρων από την έδρα της Microsoft στην Ουάσινγκτον και σκοπός της είναι να επαναφέρει στην πραγματικότητα όσους έχουν εθιστεί να κάθονται μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Η παραμονή στην κλινική διαρκεί ενάμιση μήνα, στη διάρκεια του οποίου οι ασθενείς -και εν προκειμένω ο 19χρονος- δεν έρχονται σε απολύτως καμιά επαφή με υπολογιστές, ούτε καν για να παίξουν παιχνίδια.
Το κόστος της θεραπείας ανέρχεται στα 14.500 δολάρια για το σύνολο της παραμονής, ενώ γίνονται δεκτοί και εξωτερικοί ασθενείς που απλώς υποβάλλονται σε υποστήριξη ώστε να ξεφύγουν από τη μανία τους να παίζουν online, να παρακολουθούν πορνογραφικές ιστοσελίδες ή απλώς να έχουν συνεχώς μπροστά τους μια οθόνη. Οπως λένε οι αρμόδιοι της κλινικής, στόχος τους δεν είναι η απόρριψη της τεχνολογίας, αλλά το «ξεκόλλημα» όσων έχουν εθιστεί σε αυτήν, ώστε ο εγκέφαλός τους να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία και να σκέφτεται θετικά.
Οσο για το προφίλ των ασθενών που εκτιμούν πως θα έχουν, λένε ότι θα είναι άντρες ηλικίας δεκαοκτώ ώς είκοσι οκτώ ετών.Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου