Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Προσοχή με ποιόν τρώτε παρέα!

Αν είστε γυναίκα και γευματίζετε ή δειπνείτε με έναν άνδρα, οι πιθανότητες είναι αυξημένες ότι θα επιλέξετε φαγητό με λιγότερες θερμίδες. Αν όμως τρώτε παρέα με άλλη γυναίκα -ή ακόμα χειρότερα με μεγάλη παρέα γυναικών!- το πιο πιθανό είναι ότι θα βάλετε περισσότερες θερμίδες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη έγινε από ερευνητές με επικεφαλής την Μέρεντιθ Γιανγκ του Τμήματος Ψυχολογίας, Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς του καναδικού πανεπιστημίου ΜακΜάστερ και δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό "Appetite" (Όρεξη).
Η έρευνα παρατήρησε σε πραγματικές συνθήκες (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) τι παραγγέλνουν οι άνθρωποι ανάλογα με την παρέα που κάθονται μαζί. Διαπιστώθηκε έτσι ότι το τι θα διαλέξει να παραγγείλει κάποιος ή κάποια, επηρεάζεται σημαντικά από την παρέα που έχει και από το αν οι συνδαιτημόνες είναι άνδρες ή γυναίκες.
Οι γυναίκες που τρώνε με ανδρική παρέα, έχουν μάλλον αυξημένες πιθανότητες να αδυνατήσουν, αφού γενικά παραγγέλλνουν φαγητά με σημαντικά χαμηλότερες θερμίδες κατά μέσο όρο, σε σχέση με τις γυναίκες που τρώνε παρέα με άλλη γυναίκα.
Όπως διαπιστώθηκε, η κατανάλωση θερμίδων εξαρτάται στενά από το πόσοι άνδρες υπάρχουν στην παρέα. Όταν οι γυναίκες τρώνε σε μια μικτή παρέα (με άνδρες και άλλες γυναίκες μαζί), τότε όσοι πιο πολλοί άνδρες υπάρχουν στην παρέα, τόσο περισσότερο οι γυναίκες παραγγέλλουν φαγητά με λιγότερες θερμίδες. Όταν οι γυναίκες τρώνε παρέα μόνο με άλλες γυναίκες, τότε το φαγητό που διαλέγουν, είναι σημαντικά πιο περιεκτικό σε υψηλές θερμίδες (άρα οι γυναικοπαρέες είναι σκέτη καταστροφή από θερμιδική σκοπιά!).
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ανωτέρω διαπιστώσεις δεν προκαλούν έκπληξη και πρέπει να εξηγηθούν με βάση την επιθυμία των γυναικών, όταν τρώνε μαζί με άνδρες, να μεταφέρουν στο άλλο φύλο το συνειδητό ή υποσυνείδητο μήνυμα ότι τρώνε λιγότερο και νοιάζονται για τη σιλουέτα τους, ώστε έτσι να φανούν πιο ελκυστικές στα μάτια των ανδρών. Από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το αν τρώνε παρέα με άνδρες ή γυναίκες. Αυτό που θέλουν να φάνε, θα το φάνε και στις δύο περιπτώσεις!ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. Σ ευχαριστω πολυ ΚΑΤΕ να σαι καλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώτα μου γίορταζες χθες ε???Νομιζα πως η γιορτή σου ήταν το Νοέμβριο.Πολύ καλή ανάρτηση.Να τρώτε πάντα με άνδρες...:P:P:P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Φωτη μου γιορταζα :)
    αν εχουμε καλη αντρικη παρεα γιατι οχι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή