Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ....


Μία απ’ τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην Ελλάδα που για παραπάνω από δύο δεκαετίες «κυριαρχεί» στα μουσικά πράγματα, σίγουρα είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Οι επιτυχίες της ως επι το πλείστον διαχρονικές κι από διαφορετικά μουσικά είδη, αφού η Αρβανιτάκη εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το λαϊκό, το πιο ροκ και το λεγόμενο έντεχνο μουσικό είδος, ενώ ο λάτιν ήχος δεν λείπει απ’ το τεράστιο ρεπερτόριο της. Αυτό το λάτιν στοιχείο κυριαρχεί στην τελευταία της δισκογραφική δουλειά “Και Τα Μάτια Κι Η Καρδιά”, που φέρει την υπογραφή του γνωστού, βραβευμένου με δύο Grammy, Ισπανού συνθέτη-παραγωγού Javier Limon. Σίγουρα απ’ αυτό το εξαιρετικό άλμπουμ δεν λείπουν κι άλλα ακούσματα, αφού πέρα απ’ τον Limon σπουδαίοι Έλληνες αλλά και ξένοι δημιουργοί (βλ. Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς ) έχουν δώσει τραγούδια και στίχους, που βρίσκουν την καλύτερη «διέξοδο» μέσα απ’ τις μοναδικές ερμηνείες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Στο άλμπουμ υπάρχουν 12 τραγούδια συν δύο bonus tracks , remix του “Πες Μου” και του “Δε Μιλώ Για Μια Νύχτα Εγώ” απ’ τον γνωστό Soumka. Το “Γκρίζο Των Ματιών Σου” που κάνει την αρχή είναι ένα εξαιρετικό mid-tempo κομμάτι. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο στίχο και παρέα με τη μουσική σίγουρα θα... χαθείτε. Πιο up-lifting αλλά εξίσου πολύ καλό το “Τέλος Μας Δες”. “Τον Έρωτα Ρωτάω” κι εδώ τα Βαλκάνια έχουν την τιμητική τους, μ’ ένα απ’ τα απόλυτα highlight του δίσκου. Δεν υπάρχει κάτι σ’ αυτό που δεν θα λατρέψετε! Η κιθάρα κυριαρχεί στο “Παλάτι T ης Καρδιάς Σου”, ενώ με πιο slow διάθεση μας έρχεται το “Πες Μου” που ακολουθεί, με ακόμη μία αξιοσημείωτη ερμηνεία απ’ την αγαπημένη μας ερμηνεύτρια.
Στο “Δε Μιλώ Για Μια Νυχτά Εγώ” βάλτε τα κατάλληλα παπούτσια για χορό και... φύγατε! Το συγκεκριμένο track σίγουρα έχει γραφτεί για να σας φτιάχνει τη διάθεση όποτε το ακούτε. Με πολύ ενδιαφέρον ακούμε τα: “Τόσο Μεγάλα Λόγια” και “'Ασε Με Να Σε Μισήσω”, ενώ το εκπληκτικό “Ξένη Καρδιά” μας πηγαίνει μουσικά στην Ανατολή. Ένα ακόμη απ’ τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το ντουέτο με την Ισπανίδα τραγουδίστρια Buika, το “Mirame”, σε απόλυτο ισπανικό ύφος. Σίγουρο hit του δίσκου, τόσο εδώ όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όπου θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ (επίσης με τον τίτλο “Mirame”). Πολύ καλό το remix του “Πες Μου”, ακόμη καλύτερο αυτό του “Δε Μιλώ Για Μια Νύχτα Εγώ”, με τον Soumka να του δίνει έναν ακόμη πιο εύθυμο τόνο.
Στο συγκεκριμένο CD μάλλον θα ξεχάσετε το FAST FORWARD, καθώς δεν υπάρχουν τραγούδια που αξίζει να... προσπεράσετε. REPEAT λοιπόν, και πάλι REPEAT!
Απ’ την Ελευθερία Αρβανιτάκη περιμένουμε πάντα το καλύτερο, κι εκείνη απ’ ό,τι ακούμε δεν έχει καμία διάθεση να μας απογοητεύσει. Το “Και Τα Μάτια Κι Η Καρδιά” είναι μία προσεγμένη δουλειά τόσο σ’ επίπεδο παραγωγής -το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων έγινε στη Μαδρίτη-, όσο κι επιλογής τραγουδιών. Αυτό το άλμπουμ θα το χαρείτε πολύ και θ’ αποτελέσει ένα απ’ τα αγαπημένα σας για το 2009. Δεν θα το ακούσετε, θα το ζήσετε!

2 σχόλια:

  1. Ειναι απο τις αγαπημενες τραγουδίστριες.
    Εχουμε παει σε δυο συναυλίες της σε Σιβηρη Χαλκιδικής και Θεατρο Βραχων στο Βυρωνα, και μειναμε πραγματικά εκπληκτοι. Στα live, εκει που οι άλλοι καλλιτέχνες υστερούν, αυτή ειναι ακόμα καλύτερη. Αγαπημενο μου τραγουδι το διπλό Παραπονο-Ξενιτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω δυστυχως δεν καταφερα να τη δω :(
    αλλα ελπιζω το καλοκαιρι να κανει καμια συναυλια στο Κιλκις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή