Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Πώς τα διαζύγια βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον


Το να παραμένει κάποιος παντρεμένος κάνει καλό στον πλανήτη, καθώς το διαζύγιο οδηγεί τους εργένηδες - άνδρες και γυναίκες- σε έναν τρόπο ζωής κατασπατάλησης ενέργειας, δήλωσε ένας Αυστραλός γερουσιαστής.
Ο γερουσιαστής Στιβ Φιλντινγκ δήλωσε ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, που εξετάζει θέματα περιβάλλοντος στην Καμπέρα, ότι το διαζύγιο επιδεινώνει τις κλιματικές αλλαγές.
Όταν χωρίζουν τα ζευγάρια, χρειάζονται περισσότερο χώρο, άρα περισσότερα δωμάτια, περισσότερο ηλεκτρισμό και περισσότερο νερό.
Κι αυτό αυξάνει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα του καθενός τους, είπε ο Φίλντινγκ σε επιτροπή της Γερουσίας, μετέδωσε το Αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AAP).
«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα (με το διαζύγιο), αλλά τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει και περιβαλλοντική επίδραση, καθώς επηρεάζεται και το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα», ανέφερε το ΑΑΡ επικαλούμενο τις δηλώσεις του Φίλντινγκ.
Ένας τέτοιος τρόπος ζωής ανεπαρκών πηγών θα ήταν καλύτερο για τον πλανήτη αν τα ζευγάρια παρέμεναν παντρεμένα, είπε ο ίδιος.
Στη διάρκεια της ακρόασης, ο γερουσιαστής ανέγνωσε αποσπάσματα από αμερικανική έκθεση, η οποία στηρίζει την άποψή του.
Ο Φίλντινγκ, ο οποίος ηγείται του κόμματος «Πρώτα η Οικογένεια», μεγάλωσε σε μια οικογένεια 16 παιδιών και είναι παντρεμένος επί 22 χρόνια, αναφέρει η ιστοσελίδα του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ναι,όντως είναι ένας τρόπος δημιουργίας προβλήματος στο περιβάλλον.Αλλά είναι και πολύ ενδιαφέρον το τι σκεφτηκαν...καταπληκτικό!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή