Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Μασήστε τσίχλα για… γρήγορη ανάρρωση!




Αν μασάτε συχνά τσίχλα, σίγουρα με κάθε ευκαιρία, φίλοι και συγγενείς σας εφιστούν την προσοχή για τις… «παρενέργειές» της! Η αεροφαγία και το φούσκωμα στο στομάχι είναι οι πιο γνωστές από τις αρνητικές επιδράσεις στην υγεία που ειδικοί και μη "προσάπτουν" στην τσίχλα...
Την «ισορροπία» όμως επαναφέρουν οι Βρετανοί επιστήμονες που εδώ και καιρό προσπαθούν να «αποκαταστήσουν τη χαμένη τιμή» της τσίχλας.
Μετά τις έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες της τσίχλας ενάντια στη δυσπεψία και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αλλά και τη «βοήθειά» της στην ενίσχυση της μνήμης και την απώλεια βάρους, οι Βρετανοί αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επίδρασή της στην αποκατάσταση ασθενών που έχουν κάνει εγχείρηση στο έντερο.
Για το σκοπό της έρευνας, οι ερευνητές έδωσαν τσίχλες στους ασθενείς και παρατήρησαν πως οι ασθενείς αυτοί ανάρρωσαν γρηγορότερα. Η λειτουργία του εντέρου τους βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με άλλους ασθενείς που δεν μασούσαν τσίχλα κατά την ανάρρωσή τους.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τσίχλα βοηθεί το πεπτικό σύστημα, ενεργοποιώντας κάποια νεύρα του με το αναμάσημά της. Στέλνονται δηλαδή από τον εγκέφαλο τα κατάλληλα μηνύματα στο έντερο, ώστε να επισπευτεί η φυσιολογική του λειτουργία.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος θα προσπαθήσει να σας αποτρέψει από το να μασάτε τσίχλα... απαντήστε του πως δεν είναι δυνατόν η αγαπημένη σας τσίχλα να κάνει καλό σε ασθενείς και... κακό σε υγιείς ανθρώπους!

3 σχόλια:

  1. Αυτό κι αν είναι προτότυπο....!!!Άντε να το έχουμε υπόψη αν το εφαρμόζουμε και αυτό....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΒΑΡΑ;ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ .ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το διαβασα κι μου εκανε τρομερη εντυπωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή