Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Προσοχή στην ένταση ακρόασης των MP3s


Τα MP3s και τα ΜP4s κάνουν θραύση στη νεολαία, όμως μια επιστημονική επιτροπή της ΕΕ, που ασχολείται με τον εντοπισμό νέων κινδύνων για την υγεία, κυρίως από τις νέες τεχνολογίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Μέχρι 10 εκατ. νεαροί Ευρωπαίοι, που τριγυρνάνε συνεχώς με τα ακουστικά στα αυτιά τους, κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά στην ακοή τους, επειδή παίζουν τη μουσική στις συσκευές τους πολύ δυνατά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ζημιά μπορεί να οδηγήσει σε μερική απώλεια της ακοής και σε εμβοή (βούισμα στα αυτιά).
Η Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕ για τους Αναδυόμενους και Πρόσφατα Εντοπισθέντες Κινδύνους για την Υγεία διαπίστωσε ότι 5 - 10% κινδυνεύουν να πάθουν μόνιμη απώλεια ακοής, αν συνεχίσουν να ακούνε το MΡ3 ή MΡ4 τους για πάνω από μια ώρα τη μέρα, κάθε εβδομάδα, με υψηλή ένταση του ήχου, επί μια πενταετία. Η Επιτροπή επισήμανε ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, θεραπεία ούτε για την απώλεια ακοής ούτε για το βούισμα στα αυτιά.
"Ας είμαστε ειλικρινείς. Αντιμετωπίζουμε μια καταστροφή, εκτός και αν κάτι γίνει σύντομα", δήλωσε ο Στέφεν Ράσελ, εκ μέρους της πανευρωπαϊκής οργάνωσης ANEC για την ασφάλεια των καταναλωτών-χρηστών.
Σε συνέδριο, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, όπου και έγινε η ανωτέρω ανακοίνωση για τους κινδύνους των MP3s, συζητήθηκαν διάφορα πιθανά μέτρα, όπως η εμφάνιση προειδοποιητικών μηνυμάτων στις οθόνες των συσκευών ή η ύπαρξη μέγιστου ορίου στην ένταση του ήχου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την πιθανή παρέμβασή της στο ζήτημα. Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KI EΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή